Radio og Navigation

Arrangementer IKKE hørende til Toyota 4WD Club

Radio og Navigation

Indlægaf Safari » lør feb 09, 2013 3:15 pm

Jeg vil egentlig gerne lige slå et slag for amatørradiohobbyen.
Nogen tror det er forfærdentligt mystisk, men det er det faktisk ikke :-)
Jeg har i meget lang tid slået på tromme for denne hobby, - min kæphest er og er til stadighed 4 WD folket, som kan få så meget glæde af hobbyen, netop fordi vi som radioamatører på mange områder er teknologisk længere fremme i skoene på dette område, end noget som kan købes for penge hos en kommerciel 4WD forhandler. Vi kan alt indenfor navigation og kommunikation, netop for 4 WD entusiaster, som aldrig lige har kunnet finde netop det som skal til for at gøre 4 WD oplevelsen fuldkommen.
Men også andre med hang til teknologi og udvikling kan få overordentlig stor glæde af hobbyen, så måske var det værd at lægge vejen forbi Ålborgafdelingen en Onsdag aften kl. 19.00. Vi har som det fremgår af linket herunder, - topmoderne faciliteter og et væld af aktive amatører, som bare venter på at hjælpe dig med at fører nye ideer ud i livet.
For de som ikke lige bor i nærheden af Ålborg, så kan jeg også varmt anbefale afdelingen i Hurup Thy, samt Esbjerg som også er topmoderne.
Min erfaring omkring radioamatørhobbyen, når man lufter den for folk, er at mange bliver meget interesserede, men det er som om, at når jeg så fortæller at der skal en licens til for at bruge radio mv, så stopper alting der og en eller anden skræk fra skoletiden dukker op, med eksamensfeber osv osv osv. Sådan er virkeligheden bare ikke. Der var engang i fortiden... da var det svært, men for nogle år tilbage, lukkede man op for det som kaldes en operatørlicens (katagori D). Denne licens giver ret til alt hvad en 4 WD entusiast har brug for og for den som ved lidt om biler og ved at der kommer 240 V ud af en stikkontakt, han eller hun kan med lidt "godnatlæsning" læse op til prøven på en uge og bestå uden vanskeligheder. Hele herligheden koster ca. 800 kr med prøve og udstedelse af tilladelse. Tilladelsen er herefter livslang og der er INGEN årlig afgift.
Når prøven er bestået, har du muligheden for at bruge radioer med rækkevidde som langt overstiger det du er vant til med f.eks Walki. Hvad siger du til at kunne snakke med en der køre på Sjælland, mens du selv køre i Thyborøn eller Skagen ? Eller hvad siger du til at kunne se din makkers bil på din navigator, selvom han køre flere hundrede km væk ? Hvad siger du til at kunne se hans rute, hans fart osv, direkte på skærmen ? Eller se hele gruppen af 4 WD køretøjer når du køre terrænkørsel, lige direkte på din navigator ?
Så hvad er der egentlig at betænke sig på ? Det er gratis at besøge os og snuse til hobbyen, få en kop kaffe og noget mere at vide om hvad vi går og laver og bliver du inspireret ja....så koster et årsmedlemsskab kun 225,- kr i Ålborgafdelingen :lol:
Afdelingen i Ålborg kan findes 2 steder: http://www.OZ8JYL.dk eller på Facebook http://www.facebook.com/groups/27390394559/

Afdelingerne i Hurup og Esbjerg kan du finde her: http://www.oz5thy.dk og http://www.oz5esb.dk

Jeg ved at der findes en del medlemmer fra bla. Norge. Jeg har ikke meget kendskab til Norge, men man kan evt. starte på dette link: https://www.nrrl.no/lokalgrupper

Hvis man gerne vil snuse lidt, så er der lige åbnet en mulighed for at lytte med på D-star´s danmarkskanal (hvis man kan kalde den det for overskuelighedens skyld) På dette link: http://www.radioreference.com/assets/re ... edId=13477 online strames døgnet rundt. tryk på play og du er igang. NB: fortvivl ikke hvis du intet hører....der streames kun når der er samtale. Der er mest samtaletrafik morgen og aften, bla. fra en Australsk opkoblet repeater som køre på det danske net. Her kan man lytte til John som kommer fra Gold Coast :-) Han har callsign VK4BJT og taler dansk. Meget underholdende med udenlands rapporter.

Med Venlig Hilsen Boris
Safari som er QRV på D-starradio Amatør-Call: OZ2LPX Bil: HJ60 / LJ70 Turbo
Safari
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: lør feb 02, 2008 12:08 am
Geografisk sted: Midtjylland

Tilbage til Arrangementer

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

cron