Side 1 af 1

Ladeproblemer hilux 1997 2,4D

Indlæg: man jan 05, 2015 8:32 pm
af winkel1979
Halløjsa

Står med et problem med ladekredsløbet på sådan en halvgammel hilux ;)

Den har fået ny generator samt laderelæ... Så langt så godt, men ak nej, Når vi sætter tænding på, lyser den op i følgende lamper, vand i dieselfilter, T-belt, batteri/ladelampe og lav oliesump. Den har ikke noget olietrykslampe, da den har en olietryksmåler i stedet. Den lader som sagt ikke, men når man skille stikket ad til laderelæet, eller tager 'charge' sikringen ud af holderen, slukker alle indikatorlamperne i instrumentet og kørelyset tænder, som om at den lader, men det gør den stadig ikke. Vi har brugt en masse tid på at lede efter dårlige forbindelser, stelforbindelser o.l., men ikke fundet noget, eller dvs. fandt flere dårlige forbindelser rundt omkring, men rep. af dem har ikke afhjulpet problemet.

I vores ivrige søgen efter løse/dårlige forbindelser osv. fandt vi i bunden af venstre A-stolpe en form for relæ hvor der står OK - Monitor, som havde været godt dyppet i vand ved flere lejligheder :shock: inde i boksen sidder der nogle dioder, modstande og IC-kredse. Nå vi tager stikket af denne boks, slukker lampen for lav oliesump, men ikke nogle af de andre.

Følgende spørgsmål popper op.
- Hvilken funktion har denne OK - Monitor
- Kan den være årsag til manglende ladning og fejltænding af de andre lamper?
- Hvor nemt 'futter' et nyt laderelæ af, hvis der er noget andet der ikke fungerer?

Håber på mange spændende svar ;)

På forhånd tak ;)

Mvh
Rasmus

Re: Ladeproblemer hilux 1997 2,4D

Indlæg: tirs jan 06, 2015 7:59 pm
af Ralle
Hejsa
Havde samme problem på en Taro/Hilux 2wd fra 93. Der var det kullene der var slidt ned i generatoren, men den har du jo skiftet.

Er der 12 v på D+ (ladelampe tilslutning på generator) på generatoren med tænding på? det skal der være.

Hvis ikke så prøv at starte bilen og slutte B+ (batteri 12v) til D+. Hvis generatoren/laderelæ er ok skulle den begynde at lade og slukke diverse lamper.

Mvh
Rasmus