oliefyr (hvordan tilsluttes til blæsermotor)

Emner omhandlende el-tekniske

oliefyr (hvordan tilsluttes til blæsermotor)

Indlægaf clausrr » fre dec 30, 2011 3:34 pm

Hej har monteret oliefyr i min hiace men mangler at tilslutte det til blæseren inde i bilen...Hvordan gøres det lettest ??
Mvh Claus
clausrr
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: søn maj 01, 2011 7:43 am

Re: oliefyr(hvordan tilslutte til bælsermotor)

Indlægaf LarsG » fre dec 30, 2011 3:39 pm

clausrr skrev:Hej har monteret oliefyr i min hiace men mangler at tilslutte det til blæseren inde i bilen...Hvordan gøres det lettest ??
Mvh Claus


det nemmeste er at finde + til din blæse komtakt også sætte relæet fra fyret der i mellem så kan du bruge kontakten til at vælge hvad blæse trin du vil køre på du kan også vælge at køre med en fast blæsetrin også køre den ene ledning fra relæet på blæsemodstanden på det trin du vil have den til at køre på
LarsG
 
Indlæg: 82
Tilmeldt: søn mar 23, 2008 10:16 pm
Geografisk sted: vestbirk jylland

Indlægaf clausrr » fre dec 30, 2011 4:08 pm

ok tak,,,men synes nu ikke det er så nemt for der går en 5-6 ledninger ind i blæsemodstanden og lige så mange på varmetrinsvælgeren..
clausrr
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: søn maj 01, 2011 7:43 am

Indlægaf LarsG » fre dec 30, 2011 4:15 pm

clausrr skrev:ok tak,,,men synes nu ikke det er så nemt for der går en 5-6 ledninger ind i blæsemodstanden og lige så mange på varmetrinsvælgeren..


der er jo en til hver trin :) du må finde måle app frem og måle dig frem til hvad for en der er + i når blæseren er slukket

hvor i landet er du fra
LarsG
 
Indlæg: 82
Tilmeldt: søn mar 23, 2008 10:16 pm
Geografisk sted: vestbirk jylland

Indlægaf clausrr » fre dec 30, 2011 4:20 pm

okay er det så den med + i når bælseren er slukket jeg skal bruge?
Jeg er fra esbjerg
clausrr
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: søn maj 01, 2011 7:43 am

Indlægaf LarsG » fre dec 30, 2011 4:29 pm

clausrr skrev:okay er det så den med + i når bælseren er slukket jeg skal bruge?
Jeg er fra esbjerg


ja det er den du skal bruge hvis du vil bruge den med at du senere selv kan vælge hvad trin den skal stå på hvis du vil have et fast trin skal du så efter du har fundet den der er strøm på hele tiden sætte kontakten på det trin du vil have den skal køre på også finde den ledning der så er + på ud over den du havde fundet før

ok Esbjerg er lidt langt fra Horsens ellers var du velkommen til at kigge forbi
LarsG
 
Indlæg: 82
Tilmeldt: søn mar 23, 2008 10:16 pm
Geografisk sted: vestbirk jylland

Indlægaf clausrr » lør dec 31, 2011 9:49 am

har prøvet med den ledning ved kontakten der er strøm i når der er tænding på men den knalder bare sikringen så snart jeg skifter fra trin 1 til trin 2
clausrr
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: søn maj 01, 2011 7:43 am

Indlægaf LarsG » lør dec 31, 2011 11:43 am

clausrr skrev:har prøvet med den ledning ved kontakten der er strøm i når der er tænding på men den knalder bare sikringen så snart jeg skifter fra trin 1 til trin 2


der må være en fejl et sted det er normalt meget simpelt at montere
LarsG
 
Indlæg: 82
Tilmeldt: søn mar 23, 2008 10:16 pm
Geografisk sted: vestbirk jylland

Indlægaf clausrr » lør dec 31, 2011 3:16 pm

hej den ledning jeg skal tilslutte er med 12v + når fyret giver signal
men har nu prøvet stort set alle ledninger ved kontakten men intet virker...
Kan man ikke tilslutte den direkte til sikringsboksen??
clausrr
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: søn maj 01, 2011 7:43 am

Indlægaf Flemming » lør dec 31, 2011 4:44 pm

Hej Clausrr.

Her er en monteringsvejledning til en RAV4 - kunne ikke lige umiddelbart finde en til en Hiace - men princippet er det samme.

http://www.toyota4wd.dk/Teknik/RAV4.pdf

Læs side 8 & 9 - du skal lede efter en 4 kvadrat sort ledning med en hvid stribe på. Den skal være umiddelbart tæt på varme app.

Prøv om du kan finde den ellers vend tilbage inden du brænder hele bilen af....

mvh
Webmaster
Flemming Pedersen
Flemming
Site Admin
 
Indlæg: 254
Tilmeldt: tors jul 28, 2005 5:57 pm
Geografisk sted: Gudme, Sydfyn

Indlægaf clausrr » søn jan 01, 2012 1:50 pm

Har de her ledninger der går ind i varmeapparatet.....

Billede

Uploaded with ImageShack.us
clausrr
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: søn maj 01, 2011 7:43 am

Indlægaf clausrr » søn jan 01, 2012 1:53 pm

clausrr skrev:Har de her ledninger der går ind i varmeapparatet.....

Billede

Uploaded with ImageShack.us


Der er også dette stik som ikke bruges.

Billede
clausrr
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: søn maj 01, 2011 7:43 am

Indlægaf Flemming » man jan 02, 2012 11:18 am

Arrggg :?

Det skal ikke være dem der går til formodstanden (det er den du har billede af)

Det skal være 2 kraftige (4 kvadrat) der går til selve blæser motoren.
Jeg kunne på det sidste billede se en blå med rød stribe & hvid med rød stribe

Den hvide med rød stribe går sikkert fra blæser motor til formodstanden uden dog og være sikker. Så måske er det den blå med rød stribe du skal have fat i....

Du er nødt til at finde selv blæser motoren i bilen og se på de 2 ledninger (begge 4 kvadrat) der går ud fra stikket.
Den ene går direkte op til sikringsboksen og den anden går til både formodstand og reguleringsknappen (blæser hastighed).

Det er den ledning der går op til sikringsboksen du skal have fat i.

Du har vel indbygget et seperat relæ styret fra oliefyret til at starte blæseren, ik ??

PS: Husk at kigge godt på diagrammet, så du er sikker på hvordan du tilslutter dine ledninger til blæseren, det er ikke ligegyldigt hvordan de sidder. Se evt på side 9 (skitse 4) i den PDF jeg linkede til tidligere....

Jeg har kigget lidt i diagrammet for en Hilux ´88 der er ledningen rød
i en Hilux ´97 er farven blå med rød stribe, måske din også er....

mvh
Webmaster
Flemming Pedersen
Flemming
Site Admin
 
Indlæg: 254
Tilmeldt: tors jul 28, 2005 5:57 pm
Geografisk sted: Gudme, Sydfyn

Indlægaf clausrr » tirs jan 03, 2012 5:56 am

Hej har lige målt begge ledninger og den hvide/røde er som du skriver nok til modstanden da lyset i prøvelampen bliver svagere nu mere varme jeg sætter på..... på den blå/røde ledning er der + i når jeg tænder for varmen så prøver den med en lille sikring her senere idag.
Skal nok vende tilbage, tak for hjælpen
clausrr
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: søn maj 01, 2011 7:43 am

Indlægaf clausrr » tirs jan 03, 2012 5:57 am

clausrr skrev:Hej har lige målt begge ledninger og den hvide/røde er som du skriver nok til modstanden da lyset i prøvelampen bliver svagere nu mere varme jeg sætter på..... på den blå/røde ledning er der + i når jeg tænder for varmen så prøver den med en lille sikring her senere idag.
Skal nok vende tilbage, tak for hjælpen

Og jo der er seperat relæ fra fyret til styring af blæseren
clausrr
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: søn maj 01, 2011 7:43 am

Næste

Tilbage til El-teknik

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

cron