Side 1 af 1

Ny Bil til mig..

Indlæg: tirs aug 13, 2013 1:36 pm
af Tagman
Jeg står overfor at ville købe en GX 90 VZJ 90

Hvad er den tekniske betegnelse på motoren og autkassen, og transfergearet ?

Hvad er jeres erfaring med køb af res dele ? hvor er det bedst og hvor har de et godt udvalg. ?

Værksteds manual ? hvor finder jeg sådan en ? har ledt nettet tyndt !!!

Håber i kan hjælpe lidt på mine spørgsmål.

Re: Ny Bil til mig..

Indlæg: tirs aug 13, 2013 2:32 pm
af Thomas
Her kan du indtaste dit stelnummer, og se hvad betegnelse de forskellige sammensætninger på din vogn har. Det er samtidig opslag til reservedele.

http://www.toyodiy.com/parts/q.html

Mange af stumperne kan du købe hos http://www.jmoffroad.dk og http://www.joekers.dk - ring til dem. Det er bedre end mail. Ellers er der http://www.milneroffroad.com Det koster lidt i fragt, men er nu fornuftige priser.

Mht. manualer, kan du som betalene medlem af klubben evt. kontakte vores webmaster med navn og medlemsnummer, så kan han nok hjælpe dig. Ellers er der jo denne her http://www.toyota-tech.eu/

Tillykke med den nye vogn!! Og så husk lige den her :wink: http://www.toyota.dk/50_years.tmex?redirect=false

Re: Ny Bil til mig..

Indlæg: tirs aug 13, 2013 2:59 pm
af Tagman
Takker...

Er der nogle gode råd til mig mht autkassen, jeg vil gerne starte med at skifte olie på den, og satser på at den skal have en ATF af en eller anden slags. sidder der evt filtre i forbindelse med gearkassen ? nogen der kender til problemer mht køling af olie til gearkassen ?

Er på vej til at blive betalende medlem :-)

En generel info om hvad olier der skal på div steder ville være super, jeg kender kun til land rovere og alle diesel, så jeg er lidt hægtet af på det her benzin halløj.

synes det er noget svært af finde en manual der dækker min model og ikke mindst motoren,

Re: Ny Bil til mig..

Indlæg: tirs aug 13, 2013 8:45 pm
af Thomas
Du skal tjekke om tomaten kører på TYPE II olie fra Toyota, eller om det er Dexron II olie. Det står som regel på oliepinden. Motoren spinder super på 5/30 fuldsyntetisk - tyndt som pis men godt. Har selv haft en V6er fra 91 som fint holdt det inde i sig. fordeler og aksler API-GL5 SAE90.

Har ikke hørt om problemer med varme i gearkassen på dem, der sidder en køler ude i front som bare skal renholdes. Der sidder heller ikke noget filter som skiftets på gearkassen. Der er et filter i "pick-uppen" som lader skidtet i olien bundfælde sig, når motoren standses. Så kommer det med ud når du skifter olie, eller lægger sig på de magneter der er i bundkarret på gearkassen. Der sidder 4-5 magneter som samler evt. metalspåner/urenheder der måtte være. Husk at de skal sidde samme sted hvis du nogensinde skiller den ad :wink: Der er en ingeniør der har brugt måneder på at finde deres placering :roll: