Safariløb Oksbøl 2014


Safari-løb skulle vi jo også havde i år så igen kom jeg til at hoste ved et bestyrelsesmøde, så den opgave fik jeg eller det ville jeg da også gerne, det skal bare ikke lyde sådan….


Håber da at køre trophy næste år mens der er safariløb, jeg havde jo aldrig selv prøvet at køre safari så jeg ringede lidt rundt og fik fat i Flemming vores gamle sekretær i klubben og fik en lille snak med ham og det endte da også med at vi ville hjælpe hinanden med denne lille hyggeleg. Flemming havde heller ikke prøvet det før men havde for mange mange mange år siden, kørt med hvor Finn stod for det så vi havde da en lille ide om hvordan det skulle være.


Ugen op til må jeg da indrømme at jeg var lide nervøs og havde ikke rigtig fundet på noget jeg vidste bare at man næsten altid havde kørt med noget på motorhjelmen så det skulle vi også i år, så Linda min dejlige kæreste hjalp mig og vi fik lavet lidt sjovt. Det blev lørdag, og Flemming og jeg mødes eller det gjorde vi også de andre dag der var bare ikke lige tid til det, det var der lørdag morgen, så vi fik en sludder og om det og jeg fik skiftet til lidt mere komfortabelt tøj til sådan en tur.


Vi startede med en lille briefing, hvor Flemming lige fortalte hvordan man kørte safari løb, -man kørte stille og rolig og kunne man ikke se den bagved kørende bil skulle man holde stille og vente på den. Vi satte os ind i bilerne og kørte, ja Flemming og jeg viste da ikke hvorhen, så vi kørte bare, og måtte så se hvor vi endte, - det så sku godt ud når man kikkede i spejlene og så en lang kolonne på 8 biler, og så var der endda to af dem som var rigtig safari vogne og i rigtig farver.. feeeee..


Vi kom frem til en bane hvor de lige var ved at være færdig vi nåede lige at se 4 biler køre gennem slut porten, men pyt med det. Flemming og jeg blev enig om at vi lige ville være sikre på at alle biler levede op til et sikkerhed tjek, så vi gik i gang med et. Vi startede med en Hilux med STORE dæk og en lidt usikker fører, det var nok fordi han viste at bilen ikke bare lige sådan ville gå igennem sådan et tjek, -han fik 1 klip, den næste var en sød pige med sine børn som der opførte sig rigtig søde, hun smilede på de rigtig tidspunkter og kom gennem uden klip. Næste mand det gik også godt, Morten var der en der hed han, han syntes sikkert også det er sjælendt man ser en så sød og i mødekommen ung mand.

Alle de punkter vi havde på vores seddel kunne vi sætte et flueben ved, endda også da vi spurgte til en advarsel trekant. Der var også en der hed Flemming -ikke den Flemming, men en flabet J mand der ikke rigtig forstod alvoren i det sikkerheds tjek vi lavede, vi fik tjekket 6 biler ved det første stop og begyndte at mærke en uro nede ved de sidste par biler og blev enig om vi nok måtte komme videre, da ikke fordi vi på nogle måde, vil lade os presse. Men de gik meget rundt om deres biler og skulede mod os, og med de øjne Smeden J sendte mig, så forstod jeg en hentydning, smil.


Vi fandt bilerne igen og kørte mod en ny bane, klokken var også ved at være 11.00 så det passede med en bane der lige var ved at starte op så den kunne vi jo lige se, det tog så ca. 7 min, så var den bane kørt i gennem. Så vi blev og snakket lidt, der var to biler som der lige ville ud og se på en anden bane og det skulle de da havde lov til det var Smeden og hans følge, -de rigtig safari biler efter min mening.

Vi andre kørte stille og rolig mod klubvognen da klokken var ved at være middag, vores maver var også ved at skrige på lidt mad, og så passede det jo også med at der var børne-ægge løb og det skal man jo være med til - eller det måtte jeg jo ikke, -jeg gjorde det bare og fandt da også et lille æg som jeg gav videre til en som der havde brug for det.

Da alle var kørt ud til deres baner kunne vi jo lige så godt få synet de sidste to / tre biler så vi startede med Smeden J det så ikke godt ud, det der redte ham var hans to dejlige unger og kone, for smeden var lidt kort for hovedet og ville ikke finde nogle frem til os, han pegede bare, og så kunne vi selv gøre som vi ville.

Derimod den nye mand Mads, der kunne smeden lære nogle, flot og ny vasket bil og alt i orden. Så kom der en som der hed Robert og spurgte om vi ikke også, skulle tjekke hans bil, for han påstod, at på hans bil var alt tip top i orden, det var den så IKKE så den blev med nød og næppe synet, og så var der jo også lide medlidenhed med ham, for ellers skulle han blive tilbage mens vi kørte ud og hyggede os..


Efter middag hoppede vi ind i bilerne igen og kørte mod en bane og fandt den også ude i sandet, -der så vi Cola Thomas og hans hold starte på en bane, vi gik der nøjagtig 12 min og 37 sekunder, før de gik i gang og vi så næsten hele banen, dog ikke slut porten.

Nå ja der blev jo også delt en lille tips kupon ud med nogle spørgsmål som man kunne svare på undervejs, -vi kom til en anden bane som vi troede at de lige skulle til at køre men det var slut, så kunne vi jo lige så godt lave en lille bane selv med at køre op mellem nogle pinde og stoppe på en pine som lå på tværs, og så måle afstanden fra aksel og pinden.

Samme sted lavede vi også en bak øvelse, så der gik lidt tid med det, og da vi var ved at være færdig kom Teddy, Burger og Tommy for at hygge og snakke lidt. Da blev de da hurtig enig om at en af de damer vi havde med skulle da prøve Teddy`s ræser sammen med han, så det gjorde hun, jeg var bare ikke lige klar over om hun vidste af Teddy ville køre tværs gennem det vand hul som de lige havde haft en bane i, så hun blev rigtig godt gennem blødt efter denne tur,

-nå vi måtte da heller komme ned mod klubvognen for det havde vi et ægge-løb som vi selv skulle havde overstået, så vi fik lavet en meget meget lille bane, og på skift kørte de rundt med et par dejlige bryster hvor vorterne var skiftet ud med æg !, -det så sjovt ud, som en lille ting som sidste opgave et hurtig spørgeskema med 13 spørgsmål om Polle fra Snave, det var nogle gode spørgsmål, smil, det var sku en god dag. Tiden fløj af sted for Flemming og jeg. Håber da også i har hygget jer…. J

Hilsen Stefan..