Julemanden kom og spurgte om hjælp !

Det var jule-aftens dag og jeg havde haft lidt travlt med at få det hele gjort klar, selv om jeg endelig syntes at jeg for en gangs skyld havde fået alt teamet, jeg var færdig med mine juleindkøb juleaftens dag kl 11.58 og butikkerne lukker først kl 12.00, det er da en planlægning der vil noget !, så var der jo også et par minutter til at ønske den lokale købmand glædelig jul.


Nu stod jeg så i køkkenet sidst på eftermiddagen med potter og pander, and og flæskesteg, sovs kulør og sukker i håb om at hvis det blev blandet rigtig ville der blive til en god middag juleaften.
Mørket var ved at lægge sig over det danske land og julestemningen var ved at få overtaget i hele huset.
Pludselig kunne jeg høre en raslen og knirkene lyd der ende med et lille hult bump
Pokkers også, det er ungerne der har væltet juletræet i deres iver for at se hvem der får den største gave, men da jeg kiggede ind i stuen stod træet så smukt som i gamle dage og børnene sad stille foran fjernsynet.


Men hvad var det ude på gårdspladsen, jeg kunne skimte en enkelt lille svag rød baglygte ude i mørket, nå - det er nok nabokonen der mangler et eller andet erotisk smagsstof  til deres smarte nydanske madlavning.
Så jeg gik ned i gangen for at lukke op, jeg blev helt blød i knæene og følte både kulde og varme på en gang, for hvem stod der ude på trappestenen, selveste julemanden i alt sin pragt, jeg tog mig sammen og sagde ”DAW” det var den eneste lyd jeg kunne få ud for der sad en kæmpe klump i halsen, jeg kunne huske den underlige summen i kroppen, jeg havde prøvet det før, men da var jeg kun 4 år, tænk at skulle opleve det igen !!

Julemanden var meget kort fattet og sagde bare, ”STÅ NU IKKE BARE DER OG GLO FINN” du må hjælpe mig Finn, det haster,  ja selvfølgelig hr. Julemand, hvad ka jeg gøre for dem hr. Julemand?
Hold nu op med at være så højtidelig bare kald mig ”Julle” jo ser du Finn, det er Rudolf han har flyve-influenza og snottet løber ud af næsen, jeg tror den røde tud er kortsluttet har du ikke en ren pære.
Nu er jeg jo altså jyde og kunne mærke at Julle virkelig havde brug for min hjælp, så der måtte handles,
Jo jo Julle, men noget for noget, jeg hjælper dig så du kan komme afsted til tiden og til gengæld skal jeg have lov til at interviewe dig! Du har en aftale Finn, men du kan interviewe mig medens vi arbejder.
Jeg tog lige hurtig et par træsko og lidt varmt overtøj på og så afsted ud i værkstedet og begyndte at spørge han.
Nå Hva så Julle tror du der er noget du kan bruge ? image4
Jeg ved søreme ikke rigtig, de pære her ligner ikke dem  der sidder i Rudolf tud nu, hvor meget karbid er der i glasset image2
(karbid, det er en glødepære), spænd nu lige hjælmen Julle, vi er i år 2005, jeg har både 12 og 24V pære til H4 lygter
Ja men i Rudolf tud er det karbid der får næsen til at lyse og dethar virket i 400 år, jeg propper karbid op i næseborene på dyret                  
og når så Rudolf puster fugtig luft ud af næsen lyser karbidet

Du mener snot ikke Julle? Hov  nu skal du ikke være fræk Finn
Rudolf har fået flyve influenza, jeg ved godt det fugtige luft er blevet lidt tyk.image6

Julle, det går ikke, vi må finde på noget andet, jeg har en del stumper så vi kan bygge en terræn gående bil til dig, som du kan se så er der heller ingen sne i år, Rudolf kan da ikke trække kanen på den bare jord mor ”undskyld moderjord” og da slet ikke med det læs gaver du har med, du skal jo tænke på dyrvelfærdenNej en 4x4 det er fremtiden for dig JulleDu lyder meget klog Finn, men tror du virkelig det kan lade sig gøre, det er utroligtNej Julle intet er utroligt, hvis noget er utrolig så er det dig Julle, men jeg trorpå du findes, for hvis du ikke fandtes, hvorfor stå jeg så ude på værkstedet juleaften og kan se de andre spise alt den mad jeg selv har lavet, op med humøret Julle spids huen og ræk mig noget værktøj, vi skal have lavet det køretøj til dig Ja jeg kan godt se det er smart med en 4x4, men helt ærlig Finn tror du så ikke en Suzuki er for lille, jeg har ligesom ikketid til at køre flere ture ,alle gaver skal med på samme læs.


Hovsa, det havde jeg ikke lige tænkt på, jeg syntes bare det ville være smart med julemanden i et 4x4 køretøj, så kunne han jo melde sig ind i Toyota 4wd klub Danmark og deltage i op til 15 arrangementer om året, i stedet for et
”Julle” nu vil jeg bygge det ultimative julegave udbringer køretøj til dig, gå hen og sov en times tid, du ser træt og mager ud, men træk nu noget over dig, jeg skal både svejse og bruge vinkelsliber, vi skal ikke ha ild i skægget vel. Finn tror du ikke også du vil slanke dig lidt hvis du havde løbet og lyst foran Rudolf med en maglight helt fra nordpolen
                                                        

 Lidt senere ”Julle Julle vågn op” jeg er færdig og du skal afsted i en fart, alverdens børn venter dig
 

image8 Neejj !! hvor er den flot Finn og med plads til sækken  image10
her foran ” det er helt vildt” hvor stærk kan den køre
10 minutter på et øjeblik, fyr nu til den op af rampen
Det er jo hurtigere end Rudolf og den gamle kane
Tusind tak Finn og GLÆDELIG JUL !!!
Det sidste jeg hørte til Julle og hans nye køretøj var
en buldren fra den kraftige V8er og er glad stemme

HO HO HOO GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR ALLE OFFROADER