Glatførekursus i Støvring 11-11-01

Jeg vil gerne klage. Først får man at vide at det gælder om at afprøve grænserne for hvad ens køretøj kan m mht. at bremse og manøvrere. Når man så finder de fordømt grænser ved at vælte de søde små kegler får man en kvaje-pokal. Det er dybt, dybt uretfærdigt. Jeg mener det skulle være en af dem der listede gennem de femdobbelte bremse- og undvige-baner med 25 km/t under devisen, "hvo intet vover intet risikerer" der skulle have haft kvaje pokalen. Jeg fandt dog ud af hvad man ikke kan; ved gradvist at øge hastigheden til lidt under lysets. Keglerne koldt til den hårde medfart. Instruktørens bemærkning om at "hvis det havde været en børnehaveklasse fra Støvring kommune på udflugt havde du gjort dit til at kommunen kunne opfylde pasnings garantien ved at lave 10 tomme pladser" finder jeg lidt søgt. Det er endnu ikke lykkedes en pædagog at holde en flok unger så samlet at man kan nappe 10 stk. på en gang. Selv ikke med en fint kontrolleret sidelæns fire-hjulsudskrining.

Men ellers var det spændende og lærerigt. Jeg tror at der var nogle der fik lidt stof til eftertanke når de febrilsk prøvede at få hold på bunken. Det viste sig at de biler der "kører gennem alt" i glat føre også "kører ind i alt" hvis de altså holder samme fart som den øvrige trafik.

Hvis i nogensinde tænker på at lave en hård opbremsning og ser et kængurogitter i bakspejlet, så lad vær. Mos den børnehave klasse før i bliver most af 2 tons jern der kommer hylende bagfra højt placeret på fire grove dæk mens føreren med den ene hånd febrilsk prøver forhindre et løst placeret jordanker i at komme ud gennem forruden, samtidig med at han med den anden prøver at få den pulverslukker der er så rar at have, vippet ud fra undersiden af bremsepedalen, hvor den har kilet sig fast.

Så derfor tak.

Thomas Rold